Начальнику охорони Януковича обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою (ВІДЕО)

  • 1 лют. 2022 11:40
  • 658
    • Новина Начальнику охорони Януковича обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою (ВІДЕО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Колишньому заступнику начальника Управління державної охорони України – начальнику Служби безпеки Президента України, якому ДБР повідомило про підозру у дезертирстві, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
    Про це йдеться на сторінці у ФБ Державного бюро розслідувань.
     
    У листопаді 2021 року слідчі Державного бюро розслідувань за погодженням з Офісом Генерального прокурора повідомили йому про підозру у дезертирстві.
    Слідством встановлено, що на початку 2014 року генерал-майор перебував у відрядженні на території Автономної Республіки Крим, де керував заходами щодо охорони експрезидента Віктора Януковича. Однак після завершення відрядження він не лише не повернувся до місця служби, а й виїхав за межі України. При цьому діяв він за попередньою змовою з іншими військовослужбовцями Управління державної охорони України.
     
    Також колишній начальник охорони Януковича організував незаконне переправлення експрезидента через державний кордон України. Це дало можливість Віктору Януковичу з 2014 року переховуватись від органів досудового розслідування та суду.