Кропивницький: У Музеї мистецтв пролунали ліричні пісні про любов (ФОТО, ВІДЕО)

  • 27 січ. 2022 16:00
  • 1309
    • Новина Кропивницький: У Музеї мистецтв пролунали ліричні пісні про любов (ФОТО, ВІДЕО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому учора, 26 січня, у Музеї мистецтв в рамках VІ Всеукраїнського фестивалю-конкурсу української академічної музики «Класик-проект», присвяченого пам’яті Юлія Мейтуса, пройшов концерт «Молоді голоси українських солоспівів» за участю творчої молоді нашого міста.
     
    Студенти та викладачі Музичної школи №2 імені Мейтуса виконували класичні твори української музики: такі як романс «Чорнії брови, карії очі» Костянтина Думитрашка, "Чом-чом не прийшов", народну пісню "Зелененький барвіночку", "Ой, не світи, місяченку", "Ой, співаночки мої, "Ой, не шуми, луже", пісню Наталки-Полтавки з одноіменної п’єси Котляревського, "Тече вода з-під явора" на слова Тараса Шевченка, "Ожина", "Журавочка" та інші відомі композиції. Анастасія Бевз виконала українську народну пісню "Чотири воли пасу я", охопивши своїм сильним голосом невеликий зал музею.
     
    Викликав шквал аплодисментів і емоцій виступ дуету Валерії Кривенко та Тимура Олейникова з уривком з опери "Запорожець за Дунаєм" Семена Гулака-Артемовського - дует Карася і Одарки. Дивує, як артисти можуть водночас співати різні слова тексту. 
     
     
    Практично всі ліричні пісні, що лунали у стінах Музею мистецтв, оспівують кохання і світлі почуття людини. Молодим виконавцям вдалося через музичні твори передати глибокий ліричний світ українця.