На Кіровоградщині наркоторгівець пропонував хабара керівникові райвідділу поліції

  • 21 січ. 2022 11:54
  • 717
    • Новина На Кіровоградщині наркоторгівець пропонував хабара керівникові райвідділу поліції Ранкове місто. Кропивницький
     
    Наркоторгівець намагався уникнути в’язниці підкупом високопосадовця поліції, інформує пресслужба обласної прокуратури.
     
    Житель Олександрії, аби не бути притягнутим до кримінальної відповідальності за збут наркотиків, намагався підкупити хабарем (8 тис доларів) керівника райвідділу поліції. Наразі за свої дії відповідатиме перед судом.
     
    Нагадаємо, викриття незаконної пропозиції відбулось у вересні минулого року.
    Чоловік, аби не потрапити за ґрати за зберігання наркотичних засобів, та подальше невжиття працівниками поліції заходів щодо документування відносно нього незаконної діяльності, запропонував та надав посадовцю поліції неправомірну вигоду у розмірі 8 тисяч доларів. При цьому обіцяв надавати  керівнику районного відділу поліції щомісячні платежі і надалі.
     
    За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України скеровано до суду. Обвинуваченому загрожує до вісім років позбавлення волі.
     
    Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУНП України в Кіровоградській області, оперативний супровід – кіровоградське  управління департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.
    Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.