Держприкордонслужба: Зворотний транзит для автомобілів з придністровськими номерами діятиме місяць

  • 21 січ. 2022 16:29
  • 493
    • Новина Держприкордонслужба: Зворотний транзит для автомобілів з придністровськими номерами діятиме місяць Ранкове місто. Кропивницький
     
    Кабінет Міністрів України доручив Держприкордонслужбі здійснювати пропуск на в’їзд в Україну транспортних засобів з номерними реєстраційними знаками невизнаної «Придністровської Молдовської Республіки» з інших країн (окрім Республіки Молдова) виключно з метою їх транзитного проїзду до Республіки Молдова з 24.01.2022 по 24.02.2022, а також дозволив виїзд цих транспортних засобів з території України до Республіки Молдова з 24.01.2022 по 01.04.2022.
     
    Заборона на в’їзд в Україну з Республіки Молдова та виїзд таких транспортних засобів з України до інших, окрім Республіки Молдова, країн, а також дозвіл на допуск до міжнародного руху транспортних засобів Республіки Молдова з так званими «нейтральними номерами» та стікером «MD», залишається незмінною.
     
    Тож, якщо ваш транспортний засіб з номерними знаками невизнаної ПМР наразі перебуває, для прикладу, в Білорусі, у продовж місяця з наступного понеділка – 24 січня 2022 року, ви можете в’їхати на цьому авто в Україну для транзиту в Молдову. А якщо подібне авто вже перебуває на території України, то виїхати за межі нашої держави лише в Республіку Молдова ви зможете з 24 січня до 01 квітня поточного року включно.