Ексзаступника прокурора Кіровоградщини засудили на шість років позбавлення волі за дачу хабара

  • 20 січ. 2022 15:24
  • 599
    • Новина Ексзаступника прокурора Кіровоградщини засудили на шість років позбавлення волі за дачу хабара Ранкове місто. Кропивницький
     
    Вищий антикорупційний суд визнав винуватим ексзаступника прокурора Кіровоградщини, інформує сайт ВАСКС.
     
    Сьогодні, 20 січня 2022 року, колегія суддів Вищого антикорупційного суду ухвалила вирок, яким визнала винуватим колишнього заступника прокурора Кіровоградської області у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України, та призначила йому покарання у виді 6 років позбавлення волі з конфіскацією половини належного йому на праві власності майна та позбавленням права обіймати посади, передбачені ст. 15 Закону України «Про прокуратуру» строком на 3 роки.
     
    Суд визнав доведеним пред’явлене обвинувачення, відповідно до якого ексзаступник прокурора Кіровоградської області надав своєму колезі – військовому прокурору Кіровоградського гарнізону Південного регіону України неправомірну вигоду у розмірі 1 000 доларів США за неоскарження в апеляційному порядку рішення Господарського суду Кіровоградської області, ухваленого на користь фізичної особи-підприємця.
     
    Також вироком суду застосовано спеціальну конфіскацію щодо 1000 доларів США, які були предметом неправомірної вигоди.
     
    Вирок може бути оскаржений до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду протягом 30 днів з моменту його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд.
     
    Текст вироку буде доступний у Єдиному державному реєстрі за номером справи 405/2913/17-к.