У ток-шоу «Стосується кожного» – резонансна історія чоловіка, який міг усе життя провести за ґратами

  • 20 січ. 2022 16:43
  • 560
    • Новина У ток-шоу «Стосується кожного» – резонансна історія чоловіка, який міг усе життя провести за ґратами Ранкове місто. Кропивницький
     
    У п'ятницю, 21 січня, о 18:00 дивіться на «Інтері» новий випуск соціального ток-шоу «Стосується кожного» – «В'язень довічних звинувачень». Герой програми, котрий стверджує, що помилково відсидів 15 років за подвійне вбивство, вперше після визволення зустрінеться зі слідчим, який довів його злочини перед Фемідою.
     
    45-річний Олександр Яременко провів за ґратами 15 років та 20 діб. Його засудили за умисне вбивство двох таксистів. Але весь цей час чоловік намагався довести свою непричетність до тяжких злочинів. Олександр каже, що писав зізнання під тиском погроз і після жорстоких катувань, а коли відмовився від свідчень, йому не повірили. Тому звернувся до Європейського суду з прав людини. І в лютому 2016 року вийшов на волю. Проте судовий процес триває.
     
     
    Цього вечора Олександр приїде до студії програми, щоб довести свою невинність у двох убивствах. За словами героя програми, він відбував покарання за злочини, які не скоював. Що йому довелося пережити із вироком «довічне ув'язнення»? Як Олександр опинився на волі? І чому вирішив звернутися до редакції ток-шоу?
     
    Адвокат засудженого Олексій Хіврич розповість, які порушення були допущені під час слідства і чому необхідний повторний розгляд кримінальної справи його підзахисного. Також до студії програми приїде слідчий, який довів провину Олександра. Сергій Горбатюк вважає, що засуджений за допомогою адвоката будь-що намагається отримати виправдувальний вирок. Він упевнений, що у справі Олександра є достатньо доказів, які обвинувачують його у скоєнні навіть не двох, а трьох вбивств.
     
     
    Ким насправді є Олександр – незаконно засудженим чи злочинцем, який вирішив обернути судову систему на свою користь? Розбиратися в цій історії будуть експерт проекту «Вбивці, які не вбивали» Олег Веремеєнко, психолог Олена Рихальська, адвокати Сергій Старенький та Віктор Чевгуз, екс-заступник генерального прокурора України Олексій Баганець, заслужена артистка України Тетяна Шеліга.
     
    - У цій історії страшно те, що, незважаючи на факти, всі судові інстанції підтверджували наявність доказів провини Олександра та залишали вирок «довічне ув'язнення» законним, – вважає Олексій Баганець. – Я довго працював у правоохоронних органах і ніколи не забуду ситуацію, коли судили Пологівського маніяка. Вдумайтеся, 8 людей були безневинно засуджені та сиділи за злочини, які вчинив колишній експерт-криміналіст міліції Сергій Ткач. Деякі з них відсиділи терміни повністю, інші були випущені після затримання справжнього маніяка. Хто поверне їм здоров'я та репутацію? Це страшна річ, коли можна припустити факт засудження невинної людини.
     
    Не пропустіть резонансний випуск «В'язень довічних звинувачень» – завтра, 21 січня, о 18.00 на «Інтері».