На Кіровоградщині держпродспоживслужба тимчасово "прикрила" сім підприємств

  • 19 січ. 2022 14:00
  • 713
    • Новина На Кіровоградщині держпродспоживслужба тимчасово «прикрила» сім підприємств Ранкове місто. Кропивницький
     
    За виявлені порушення в сфері безпечності харчових продуктів суб’єктів господарювання на Кіровоградщині оштрафували більш ніж на мільйон гривень.
     
    Протягом 2021 року спеціалісти Держпродспоживслужби в Кіровоградській області здійснили 785 заходів державного нагляду (контролю) в сфері безпечності харчових продуктів. За встановлені під час перевірок порушення чинного законодавства складено 340 приписів та накладено штрафні санкції на 25 суб’єктів господарської діяльності на загальну суму 1 030 500 грн, в тому числі й за невиконання вимог приписів. 
     
    Із зазначеної суми на 383 000 грн оштрафували постачальників харчових продуктів у заклади освіти області. Серед порушників також об’єкти торгівлі, навчальні заклади, підприємства, що займаються розведенням свійської птиці, переробкою м’яса, виготовленням продукції тощо.
     
    До того ж у зв’язку з виявленими порушеннями, які становили загрозу для життя або здоров’я людини, Головним державним інспектором та Головним державним ветеринарним інспектором було прийнято сім рішень про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів та 16 рішень про вилучення з обігу харчових продуктів (масло, сир).
    Зазначимо, що всі суб’єкти господарювання, які здійснюють виробництво/введення в обіг/поширення харчової продукції, мають керуватися вимогами законів України Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів, Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів та Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин. 
     
    Інформує пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби
    в Кіровоградській області