Україна співпрацюватиме з Японією у сферах науки і технології

  • 18 січ. 2022 17:12
  • 764
    • Новина Україна співпрацюватиме з Японією у сферах науки і технології Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сергій Шкарлет зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Мацуда Кунінорі, інформує Урядовий портал.
     
    Учора, 17 січня 2022 року, відбулася зустріч Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета та Надзвичайного і Повноважного Посла Японії Мацуда Кунінорі.
     
    - Ми відкриті до українсько-японської співпраці. Японія завжди була та залишається надійним партнером України на міжнародній арені. Хочу подякувати колегам за системну підтримку в галузі освіти та науки. Зокрема, за створення сприятливих умов для науково-дослідної діяльності, а також розвиток освітньо-наукової співпраці між країнами. Сподіваюся, що сьогоднішня зустріч надасть новий поштовх для розвитку спільної діяльності. Зі свого боку ми готові запропонувати конкретні кроки задля реалізації спільних проєктів. Я впевнений, що така співпраця буде продуктивною та корисною для обох держав, – повідомив Міністр.
     
    Сергій Шкарлет підкреслив, що на 2022 рік припадає 30-та річниця встановлення дипломатичних відносин між Україною та Японією, подякував за підтримку реформ, відзначивши функціонування «Українсько-японського центру» при КПІ імені Ігоря Сікорського й Центру японської мови та літератури при КНУ імені Тараса Шевченка, спрямованих на вивчення японської мови, історії та культури.
     
    - Ми готові співпрацювати з українськими закладами освіти для розвитку людського потенціалу, зокрема, у напрямах космічних та інформаційних технологій, автомобільної сфери, фармацевтики. Ми будемо сприяти та створювати можливості залучення світових компаній, – зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Японії Мацуда Кунінорі.
     
    Учасники обговорили можливі шляхи імплементації Меморандуму про співробітництво в галузі освіти між МОН і Міністерством освіти, культури, спорту, науки і технології Японії в галузі освіти, зокрема:
     
    • розвиток і розширення співробітництва між закладами вищої освіти;
    • реалізація спільних проектів у галузі освіти та науки;
    • проведення спільних заходів.
     
    - Цей крок дозволить перезавантажити українсько-японську співпрацю, поєднати освіту, науку та бізнес, в результаті чого молодь матиме значно більше професійних перспектив, – зазначив Сергій Шкарлет.
     
    Учасники зустрічі домовилися розглянути можливості щодо укладення нової міжурядової Угоди про науково-технологічне співробітництво, оскільки попередня версія Угоди застаріла, а також проведення у 2022 році чергового Четвертого засідання українсько-японської комісії з науково-технічного співробітництва та реалізації спільних науково-дослідних проектів.
     
    ФОТО з сайту Міністерства Освіти і науки України