На Бобринеччині шахрай видурив у пенсіонерки п’ять тисяч гривень

  • 17 січ. 2022 18:07
  • 709
    • Новина На Бобринеччині шахрай видурив у пенсіонерки п’ять тисяч гривень Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Кіровоградщині поліцейські затримали чоловіка, який шахрайським шляхом намагався виманити кошти у місцевої жительки та у подальшому пограбував її.
     
    Повідомлення про подію надійшло до відділення поліції № 3 (м. Бобринець) Кропивницького районного управління від родички 78-річної потерпілої.
     
    Громадянка розповіла, що жінці літнього віку зателефонував невідомий, представившись її сином, який нібито потратив у дорожньо-транспортну пригоду та потребує коштів на лікування. Також додав, що гроші необхідно передати чоловікові, який невдовзі приїде до неї додому.
     
    Того ж дня невідомий громадянин, скориставшись довірою потерпілої, прийшов забрати кошти у сумі близько 5000 гривень. Але в цей час жінці зателефонувала родичка та запідозрила в діях чоловіка протиправні наміри. Після цього він відкрито заволодів грошовими коштами і втік з місця події.
     
    У результаті вжитих заходів поліцейські встановили особу громадянина, причетного до скоєння кримінального правопорушення. Ним виявився 46-річний, раніше судимий за низку шахрайств та розбій, житель однієї зі східних областей.
     
    Чоловіка було затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України.
     
    Санкцією статті передбачено покарання – позбавлення волі від чотирьох до шести років. Розслідування триває.
     
    Кропивницьке районного управління
    поліції Кіровоградської області