Безробітним Кіровоградщини дають кошти на розвиток бізнесу

  • 17 січ. 2022 15:28
  • 698
    • Новина Безробітним Кіровоградщини дають кошти на розвиток бізнесу Ранкове місто. Кропивницький
     
    Співпраця задля добробуту й економічної самостійності малозабезпечених сімей.
     
    Безробітні громадяни, які є членами малозабезпечених сімей, можуть отримати фінансову допомогу на започаткування власного бізнесу, яка надаватиметься в рамках нової бюджетної програми сприяння економічній самостійності таких сімей. 
    Нагадаємо, що постановою Кабінету Міністрів України від 21 квітня 2021 року № 397, що набула чинності з січня поточного року, затверджено Порядок надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї.
     
    Аби окреслити напрямки подальшої співпраці в частині виконання даного Порядку, відбулась організаційна нарада директора Маловисківської районної філії обласного центру зайнятості Алли Кучеренко, заступниці голови Мар’янівської територіальної громади Світлани Кравченко-Бобринець та начальниці відділу соціального захисту населення Тамари Козубенко. 
     
    У ході наради наголошувалося, що ця державна програма сприятиме пожвавленню активності незайнятого населення на ринку праці та розширенню можливостей малозабезпечених громадян реалізувати себе в малому бізнесі, оскільки ключовий механізм цієї постанови – надання безвідсоткової поворотної одноразової допомоги для відкриття власного бізнесу.
     
    Ці кошти надаватимуться у безготівковій формі і можуть використовуватися тільки для оплати рахунків на придбання необхідного для заснування власної справи обладнання і матеріалів.
     
    Алла Кучеренко зауважила, що участь у державній програмі можуть взяти громадяни з числа малозабезпечених, які отримують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям і зареєстровані як безробітні.
     
    Щоб отримати фінансову допомогу на започаткування власного бізнесу, безробітним з числа малозабезпечених громадян необхідно звернутись із відповідною заявою до центру зайнятості. Крім того, до цієї заяви слід подати довідку про відсутність притягнення до кримінальної відповідальності, судимості та бізнес-план майбутньої справи, – наголосила директор районної філії обласного центру зайнятості.
     
    У ході обговорення були порушені питання співпраці відповідних структур і, як результат, погоджено спільний порядок дій у напрямку надання даної допомоги.
     
    Жанна Цяпкало,
    заступник директора – начальник відділу надання соціальних послуг
    Маловисківської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості