У Кропивницькому вшанували захисників Донецького аеропорту

  • 17 січ. 2022 09:36
  • 885
    • Новина У Кропивницькому вшанували захисників Донецького аеропорту Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому підняттям Державного прапора і покладанням квітів вшанували пам’ять захисників Донецького аеропорту, інформує міська рада у ФБ.
     
    У неділю, 16 січня, бійці 3-го окремого полку спецпризначення імені князя Святослава Хороброго підняттям Державного прапора України вшанували пам’ять воїнів – захисників Донецького аеропорту. Піднятий стяг майорів над захисниками летовища впродовж квітня-жовтня 2014 року.
     
    У День пам’яті захисників Донецького аеропорту на плацу військової частини відбулося урочисте шикування і особовий склад полку хвилиною мовчання вшанував загиблих українських кіборгів.
     
    Цього дня до спецпризначенців завітали представники міської влади Кропивницького: начальник відділу комунікацій з громадськістю Оксана Горбенко, спеціаліст відділу Світлана Стешенко та член Громадської ради при виконавчому комітеті міської ради Олександр Головко. Вони поклали квіти до пам’ятного знаку загиблим воїнам на території частини та до підніжжя пам’ятного знаку Героям 3-го полку в Ковалівському парку.
     
     
     
     
    Захищаючи Донецький аеропорт, загинули понад 200 українських військовослужбовців, поранено понад 500. За півроку оборони ДАП 3-й полк втратив шістьох військовослужбовців: молодшого сержанта Дмитра Андрусенка, капітана Євгена Подолянчука, капітана Олега Кулигіна, капітана Івана Литвинова, старшого солдата Олександра Хруля та старшого солдата Вадима Шешеню.
    30 військовослужбовців полку були поранені підчас оборони ДАП.
     
    Бої за аеропорт тривали з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року і закінчились після повної руйнації старого та нового терміналів аеропорту. В обороні аеропорту також брали участь волонтери і медики. "Люди витримали — не витримав бетон", — так про цю подію розповідають українські захисники. 
     
    За стійкість і незламність українських захисників назвали "кіборгами". Вони стали символом мужності та відданості ідеалам вільної та незалежної України.
     
    Вічна пам’ять і вічна слава Героям!