Обласна рада критикує ОДА за рішення не ремонтувати дорогу на Арсенівку

  • 14 січ. 2022 17:05
  • 741
    • Новина Обласна рада критикує ОДА за рішення не ремонтувати дорогу на Арсенівку Ранкове місто. Кропивницький
     
    Кіровоградська обласна рада здивована рішенням не ремонтувати дорогу до Арсенівки, інформує обласна рада у ФБ.
     
    Дорогу до Арсенівки Новоукраїнського району, яка сполучає ще сім населених пунктів, не ремонтуватимуть у 2022 році. Таке рішення прийняла робоча група при облдержадміністрації. Депутат Валерій Кальченко заявив, що обласна рада здивована таким рішенням.
     
    - Виходить, подарунком до 140-річчя українського професійного театру, яке Кіровоградщина відзначатиме в цьому році, стане відсутність дороги до туристичного магніту, парку-пам’ятки «Тобілевичі» в Арсенівці. Раніше інтелігенція області скерувала колективне звернення про необхідність ремонту 13 кілометрів дороги до батьківщини Тобілевичів – корифеїв театру. Незрозуміла логіка, чому цей об’єкт вилучили з плану ремонту на 2022 рік, – прокоментував Валерій Кальченко.
     
    Він нагадав, раніше ОДА офіційно планувала на 2022 рік виділити 60 мільйонів гривень на ремонт дороги Веселівка-Мар’янівка – вихід на автодорогу М-12.
     
    За словами депутата облради, дорога є сполученням сіл Веселівка, Арсенівка, Матусівка, Павлівка, Мар’янівка, Ковалівка, Заріччя та села Вись Новоукраїнського району.
     
    - Це єдиний об’єкт, який мав увійти до плану з передбаченого програмою обласної ради переліку. Відтак у плані немає жодного об'єкта, запропонованого обласною радою, – додав Валерій Кальченко.
     
    Як уже повідомлялося, голова обласної ради Сергій Шульга наголосив на тому, що Кіровоградщина потребує чіткої і систематизованої програми розвитку дорожньої інфраструктури на період 2022-2025 роки.