Підприємець, заволодівший двома мільйонами коштів Аграрного фонду, постане перед судом

  • 14 січ. 2022 11:33
  • 689
    • Новина Підприємець, заволодівший двома мільйонами коштів Аграрного фонду, постане перед судом Ранкове місто. Кропивницький
     
    Директор одного із господарських товариств обласного центру у злочинній змові з директорами ще трьох сільськогосподарських підприємств регіону, шахрайським шляхом заволоділи грошовими коштами Кіровоградського регіонального відділення Аграрного Фонду України в сумі 2 мільйона гривень.
     
    Обвинувачений підприємець, зловживаючи своїм службовим становищем, вчинив службове підроблення. Мова йде зберігання та продаж неіснуючого збіжжя пшениці.
     
    Розмір спричиненої шкоди у повному обсязі підтверджується висновком судово-економічної експертизи.
    Кіровоградською обласною прокуратурою наразі затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора товариства за фактом зловживання владою та службовим становищем, службового підроблення та шахрайства в особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366, ч. 4 ст. 190 КК України).
     
    Досудове розслідуванняпровадження здійсювали слідчі слідчого управління ГУНП у Кіровоградській області.
    Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України,особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.