Кіровоградщина: Кого оштрафувала Держпродспоживслужба у минулому році?

  • 13 січ. 2022 16:02
  • 694
    • Новина Кіровоградщина: Кого оштрафувала Держпродспоживслужба у минулому році? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Майже на 3 млн грн оштрафували суб’єктів господарювання за порушення щодо безпечності та якості непродовольчих товарів.
     
    Спеціалісти відділу ринкового нагляду Держпродспоживслужби Кіровоградщини протягом 2021 року провели 130 перевірок характеристик непродовольчої продукції та встановили порушення щодо 244 одиниць продукції, а саме: низьковольтного електричного обладнання(83 одиниці), іграшок(32 одиниці), радіообладнання(13 одиниць), мийних засобів(51 одиниця), взуття(65 пар).
     
    За результатами перевірок прийнято 435 рішень про вжиття обмежувальних(корегувальних) заходів, зокрема 174 рішення про тимчасову заборону надання на ринку, 116 рішень про обмеження надання продукції на ринку шляхом усунення формальної невідповідності, 131 рішення про приведення продукції у відповідність до встановлених вимог та 10 рішень про вилучення продукції зі споживчого ринку. 
    До того ж за встановлені порушення вимог законодавства про державний ринковий нагляд до суб’єктів господарювання застосовано штрафи на загальну суму 2 856000 грн.
     
    Для проведення лабораторних експертиз щодо безпечності та якості нехарчової продукції було відібрано 50 зразків(100 одиниць) продукції - іграшки, низьковольтне електричне обладнання, мийні засоби. За результатами проведених випробувань 45 зразків продукції не відповідають встановленим вимогам. 
     
    У сфері метрологічного нагляду проведено 10 перевірок, в тому числі чотири перевірки в медичних закладах області, віднесених до високого ступеня ризику. Ревізію з питання повірки пройшли 276 засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації у суб’єктів господарювання. З них у двох встановлені порушення вимог метрологічного нагляду.
     
    Інформує пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби
    в Кіровоградській області