У Кропивницькому представили альбом-довідник «Барви степу»

  • 13 січ. 2022 10:00
  • 903
    • Новина У Кропивницькому представили альбом-довідник «Барви степу» Ранкове місто. Кропивницький
     
    Альбом-довідник «Барви степу» презентували на Кіровоградщині, інформує обласна рада у ФБ.
     
    Мистецький альбом-довідник «Барви степу» презентувала Спілка художників Кіровоградщини в обласній універсальній науковій бібліотеці імені Чижевського учора, 12 січня.
    Участь у презентації взяли заступник голови обласної ради Дмитро Лінько та голова бюджетної комісії Сергій Коваленко.
     
     
    - Днями ми відзначаємо 83 річницю створення Кіровоградської області, і цей альбом наших художників є об’єднуючим здобутком за всі ці роки. Бажаю успіхів і здобутків нашим художникам і митцям. І, авжеж, щоб ми частіше зустрічались у такому теплому колі, - звернувся у вітальному слові Дмитро Лінько.
     
    Мистецький альбом репрезентує доробок більш як шістьох десятків митців Кіровоградської обласної організації Національної спілки художників України, починаючи з 60-х років минулого століття по теперішній час.
    Видання знайомить із митцями, творчістю та історією живопису, графіки, скульптури, майстрами декоративно-прикладного, монументального і театрального мистецтва.
    До створення альбому - редакції, наповнення інформації та перекладу на англійську мову - долучилися Обласна універсальна наукова бібліотека імені Д.Чижевського, обласний музей мистецтв, приватна галерея "Єлисаветград".
     
     
    Нагадаємо, 15 березня відбудеться заключне засідання конкурсної комісії із присудження обласної премії у галузі архітектури, геральдики та вексилології і декоративно-прикладного мистецтва імені Якова Паученка.