Бізнесмени з Республіки Корея вкладатимуть інвестиції у проєкти на Кіровоградщині

  • 11 січ. 2022 12:01
  • 769
    • Новина Бізнесмени з Республіки Корея вкладатимуть інвестиції у проєкти на Кіровоградщині Ранкове місто. Кропивницький
     
    Голова облради Сергій Шульга зустрівся з представниками Республіки Корея, інформує Кіровоградська обласна рада у ФБ.
     
    Голова обласної ради Сергій Шульга обговорив перспективи реалізації інвестиційних проєктів на Кіровоградщині з представником бізнес-кіл Республіки Корея Мін Су Ханом та президентом компанії «SafeUsDrone» Воонг Шин Кваком.
     
    - Кіровоградська область і Республіка Корея майже 10 років вибудовують партнерські стосунки. Маю надію, у цьому році нам вдасться приступити до реалізації спільних проєктів. Ми зацікавлені у присутності інвестиційно-орієнтованого закордонного бізнесу в області і готові створювати умови для комфортної роботи, - зауважив Сергій Шульга під час зустрічі.
     
    Сторони обговорили питання співпраці у напрямку впровадження інноваційних технологій і створення нових підприємств тощо.
     
    - У нас багато спільних напрямків для розвитку подальшої співпраці. Зокрема, Кіровоградська область зараз активно працює над відновленням аеропорту в Кропивницькому. Ми розглядаємо цей об‘єкт як сучасний авіахаб, - сказав голова обласної ради.
     
    Представники Республіки Корея заявили про готовність активізації співпраці з регіоном.
     
    - Стабілізація ситуації в Україні дає нам підстави активізувати співпрацю. Ми розглядаємо кілька напрямків для інвестицій. У тому числі нас зацікавив проєкт розвитку авіахабу, - підкреслив Мін Су Хан.
     
    Сторони домовилися про напрацювання дорожніх карт і продовження переговорів із зацікавленими компаніями.
    Також участь у зустрічі взяли директор обласного комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Кропивницький» Олександр Мільто, очільниця регіонального фонду підтримки підприємництва Ольга Ковальова-Алокілі, експерт із авіапитань Леонід Шмаєвич, кандидат економічних наук Галина Кузьменко, керівник технопарку «FLIGHT CITY 4.0» Сергій Неділько та інші.