МОЗ ініціює навчання з правил поводження з киснем у медзакладах

  • 4 січ. 2022 19:14
  • 438
    • Новина МОЗ ініціює навчання з правил поводження з киснем у медзакладах Ранкове місто. Кропивницький
     
    Міністерство охорони здоров’я разом з колегами з Державної служби надзвичайних ситуацій ініціюють навчання та консультаційну підтримку закладам охорони здоров’я щодо роботи з киснем. Про це повідомив перший заступник Міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда під час поїздки до Центральної районної лікарні міста Косів на Івано-Франківщині, де нещодавно сталася пожежа у палаті з хворими на COVID-19.
     
    - Трагедія на Івано-Франківщині стала для всіх дуже дорогим уроком. Тепер ми мусимо бути впевнені, що такого не повториться, тому закликаю усіх медичних працівників долучатися до заходів, які буде проводити МОЗ та ДСНС, і постійно пам’ятати про правила протипожежної безпеки. Ми не можемо наражати на небезпеку людей, які приходять до нас за допомогою та лікуванням, – наголосив Олександр Комаріда.
     
    Перший заступник Міністра подякував керівництву області, колегам з Головного управління ДСНС України в Івано-Франківській області та медиками центральної районної лікарні м. Косів за оперативне реагування та роботу під час трагедії.
     
    Нині лікарня міста Косів працює у звичному режимі, окрім реанімаційного відділення, що постраждало внаслідок пожежі. Та важливо, що усіх, хто потребує медичної допомоги у Косові, також приймають медзаклади Коломиї та Верховини.
     
    Також Олександр Комаріда зустрівся із сім’ями загиблих під час пожежі. За словами заступника Міністра, Уряд готовий допомогти подолати наслідки надзвичайної ситуації: “Від імені Уряду приношу співчуття близьким людям загиблих та запевняю у готовності допомогти фінансово і надати психологічну підтримку”.