Кіровоградщина: Голова Новоархангельської ОТГ Шамановський побив працівницю дитсадка (ВІДЕО)

  • 4 січ. 2022 14:07
  • 2367
    • Новина Кіровоградщина: Голова Новоархангельської ОТГ Шамановський побив працівницю дитсадка (ВІДЕО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Кіровоградщині Юрій Шамановський знову намагався не допустити колектив дитячого садочку до виконання ними своїх службових обов’язків, про це пише сайт Новоархангельщина онлайн.
     
    Під час розмови в кабінеті керівника Новоархангельської ОТГ  Юрія Павловича Шамановського розлютило те, що працівники здійснювали відеозапис розмови на особистий мобільний телефон, який, на праві приватної власності, належить одній з працівниць дошкільного закладу.
     
    Юрій Павлович накинувся з кулаками на жінку і, застосовуючи силу, відібрав мобільний.
     
    Про це повідомляє колишній керівник Новоархангельської РДА Олександр Маличенко та працівники дошкільного закладу “Ромашка”.
     
    "Для працівниць дитячого садочку “Ромашка” перший робочий день нового року розпочався з фізичного протистояння з селищним головою… На жаль, Юрій Павлович чомусь не може стримати своїх емоцій до жінок, які більшу частину свого життя присвятили діткам і все таки направляє їх працювати в аварійне приміщення по вулиці Садова, 44. Після цих всіх дій на місце події приїхали медичні працівники і поліція. Відео отримав від працівників дитячого закладу" – зазначає О.Маличенко у спільноті “Влада Новоархангельщини” в соціальній мережі Facebook.
     

     
    Аби припинити неадекватні та агресивні дії Юрія Шамановського присутні під час розмови жителі Новоархангельської громади викликали представників місцевого відділку поліції.
     
    Одній з потерпілих довелось надати медичну допомогу.
     
    У квітні 2021 року Новоархангельська селищна рада проголосувала за ліквідацію ДНЗ №1.
     
    За ним – прийняття ще одного рішення про створення, на базі цього ж закладу, нового дитсадка вже у складі ще з трьома садочками (села Торговиця, Свердлико і Кам’янече).
     
    Всю цю процедуру провели з порушеннями, оскільки згідно з чинним законодавством, – не потрібно було проводити ліквідацію і створення, а просто прийняти одне рішення про реорганізацію шляхом приєднання до садочку ”Ромашка” – садочків села Торговиця, Свердликово і Кам’янече.
     
    На думку журналіста, цю процедуру повели таким шляхом лише для того, щоб можна було звільнити спочатку директора закладу, а потім і працівників, які “не угодні” – простими словами.
     
    Маємо в результаті, на сьогоднішній день – певний юридичний колапс. З 39 працівників садочку – 14 залишаються без роботи. З них 7 – пенсійного віку і 7 – які не покаялися і не попросили пробачення за те, що підписалися під скаргою в прокуратуру про незаконну ліквідацію садочку. Щоб отримати робоче місце – їм пропонували написати заяви, що їх заставила директор садочку примусово підписатися під цим листом.
     
    Це нагадує не сьогодення, коли ми маємо прямувати в Європу, а який “рабовласницький лад”.
     
    Тому, на даний час, функціонує юридично 2 ДНЗ в одному приміщенні. Оскільки рішення селищної ради про ліквідацію “старого” дитячого закладу зупинено судом . А Рішення сесії про передачу і впорядкування майна закладів, продуктів харчування ще так і не прийнято, тому що відсутні підстави ліквідації “старого” закладу. 
     
    І на фініш – селищний голова знайшов вихід з цієї “закрученої” ситуації. Він видав своє розпорядження про зупинення роботи так званого цього “старого” закладу – з 1 липня 2021 року на виконання рішення суду у зв’язку з пожежною небезпекою цього приміщення і встановив цим працівникам, які “зависли” в неліквідованому закладі, заробітну плату на час “простою” у розмірі 2/3 від окладу.
     
    АЛЕ ЩО САМЕ ГОЛОВНЕ В ЦЬОМУ
     
    Що ці люди, які в майбутньому мають залишитися без роботи – будуть перебувати вдома в небезпечних умовах, а переведені і прийняті в новостворений дитячий заклад працівники разом з дітками – будуть вимушені перебувати в цьому ж небезпечному приміщенні, але зі статусом нової юридичної особи, стосовно якої не порушено жодних судових справ щодо пожежної безпеки!
     
    Прокуратурі роботи на кілька років, на жаль…