Україна не визнає російську вакцину «Супутник-V»

  • 30 груд. 2021 08:47
  • 548
    • Новина Україна не визнає російську вакцину «Супутник-V» Ранкове місто. Кропивницький

     

    Україна офіційно не визнає російський препарат Супутник-V і не планує його використовувати в рамках вакцинації жителів Донбасу

    Київ відмовляється визнавати вакцинацію мешканців Донбасу. Про це заявила Ірина Верещук (чинний віце-прем'єр України). Раніше представник делегації ТКГ з питань, пов'язаних з окупованими територіями, Арестович Олексій повідомив про безкомпромісну вимогу російської сторони визнати ковід-сертифікати «Супутник-V» легітимними на території Донбасу (для того, щоб відкрити КПВВ у самопроголошеній республіки).

     

    «Супутник-V» не використовуватиметься у пунктах КПВВ

    Ірина Верещук відмовила у вимогі російської сторони. Вона заявила, що Україна ніколи не визнає вакцину «Супутник-V». Також додала, що всі громадяни країни мають можливість вакцинуватися легітимними в Україні препаратами у вже відкритих пунктах КПВВ (у тому числі на Донбасі). Питання визнання російської вакцини навіть не розглядається у міністерстві.

    Сайт meta.ua раніше публікував новини про те, що у непідконтрольних українських регіонах було відкрито спеціальні контрольні пункти в'їзду-виїзду. Через них можна потрапити до інших міст мешканцям так званих ДНР та ЛНР.

    У зв'язку з COVID-19 на цих пунктах українська влада організувала точки вакцинації. Російська сторона вимагає використання у цих пунктах препарату Супутник-V. 

    Також вона:

    • звинувачує Україну у недотриманні Мінських домовленостей;

     

    • вважає, що до регіону підтягуються українські збройні сили;

     

    • вважає, що українська сторона не виконує жодних заходів щодо врегулювання конфлікту на сході країни;

    • повідомила НАТО про своє занепокоєння щодо поточної ситуації.

    Українська влада непохитна у питанні антиковидних заходів. Жодних змін на користь вакцини «Супутник-V» не передбачається.