На Кіровоградщині запрацює гірничо-збагачувальний комбінат

  • 26 груд. 2021 09:18
  • 3374
    • Новина На Кіровоградщині запрацює гірничо-збагачувальний комбінат Ранкове місто. Кропивницький
     
    Заступник голови ОДА Сергій Поліщук відвідав Долинський ГЗК, де відбулася презентація проекту розбудови підприємства, ынформує ОДА. 
     
    Заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Поліщук в рамках робочого візиту до Долинського гірничо-збагачувального комбінату взяв участь в презентації проекту розбудови Долинського ГЗК, який представив інвестор – компанія «Рудомайн». 
     
     
    Компанія «Рудомайн» виграла аукціон та придбала частину майна української частки будівництва гірничо-збагачувального комбінату окислених руд. Як повідомив директор компанії Володимир Колос, планується запустити першу чергу добудови комбінату вже до 2023 року. 
    Під час презентації проекту Сергій Поліщук зазначив: запуск такого великого промислового підприємства має принести користь жителям Долинської громади. 
     

    - Два-три роки тому ми лише могли мріяти про те, що цей гірничо-збагачувальний комбінат буде працювати. Для міста Долинської це знакова подія, адже тут будуть робочі місця і цей комбінат - можливість показати те, що наша область є не лише аграрною, але має також промисловий, металургійний потенціал. Я бажаю підприємству якомога швидше запустити комбінат. Вітаю з початком роботи, а долинчанам бажаю, щоб це підприємство розквітало та працювало завжди на повну потужність, - звернувся до присутніх заступник голови облдержадміністрації.

     
    У планах компанії– запуск підприємства на повну потужність протягом двох найближчих років. На рік планується переробляти 12,5 мільйонів тонн залізної руди та випускати близько 3 мільйонів тонн готової продукції за рік. Для реалізації цих планів передбачається залучити більше 100 мільйонів доларів. Проектом заплановано створення 1500 робочих місць.