Кіровоградщина: Облрада виділяє кошти на реконструкцію водопровідної мережі у Маловисківській громаді

  • 23 груд. 2021 12:33
  • 668
    • Новина Кіровоградщина: Облрада виділяє кошти на реконструкцію водопровідної мережі у Маловисківській громаді Ранкове місто. Кропивницький
     
    Обласна рада підтримала запит Дрозда про забезпечення якісною питною водою Маловисківську громаду, інформує облрада у ФБ.
     
    Обласна рада підтримала запит депутата Юрія Дрозда про забезпечення якісною питною водою Маловисківську громаду і погодила виділення коштів на розробку документації для реконструкції водопровідної мережі під час восьмої сесії сьогодні, 23 грудня.
     
     
    - На сьогоднішній день готовий проєкт реконструкції водопровідної мережі вулиць міста Малої Виски, сіл Заповідного та Вишневого не відповідає державним будівельним нормам, а для виготовлення нової документації необхідно мільйон гривень. Ще 700 тисяч бракує для виготовлення топогеодезичної зйомки територій, - зазначив Юрій Дрозд.
     
    Він уточнив, наразі централізованим водопостачанням користуються понад 6 тисяч абонентів.
     
    - Мережа збудована ще в 60-70-х роках минулого століття. Вона морально та технічно застаріла та є фізично зношеною на 87%. Відтак люди не мають повноцінної та безперебійної подачі якісної води, - підкреслив депутат. 
     
    Кошти на розробку документації депутат запропонував залучити шляхом надання додаткової дотації з обласного бюджету у 2022 році.