Які спортивні об’єкти побудують на Кіровоградщині?

  • 23 груд. 2021 09:16
  • 1010
    • Новина Які спортивні об’єкти побудують на Кіровоградщині? Ранкове місто. Кропивницький
     
    В Кіровоградській ОДА озвучили плани «Великого будівництва» спортивної інфраструктури на наступний рік, інформує ОДА у ФБ.
    Наступного року на Кіровоградщину очікує реалізація масштабних проектів, спрямованих на розвиток спортивної інфраструктури області. Про це під час брифінгу повідомила начальник управління молоді та спорту ОДА Ірина Глобенко учора, 22 грудня. 
    Найбільш вагомими проектами, реалізацію яких планується розпочати вже наступного року, є будівництво мультифункціонального спортивного комплексу та Льодової арени.  
     
    - За 30 років незалежності України вперше керівництво держави та області консолідували свої зусилля на розвиток та розбудову спортивної інфраструктури. Для цього вже існує низка державних програм. Є проекти президента України, які спрямовані на це. Мова йде про програми «Велике будівництво», до виконання доведено програму «Здорова країна» та реконструкції 26 спортивних інтернатів на території України та 100 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, - повідомила Ірина Глобенко. 
     
    За словами очільниці управління, об’єкти обирали за рейтингом успішності спортивних закладів. У результаті 8 об’єктів у Кіровоградській області обрані для реалізації. 
     
    - Мова йде про школу олімпійського резерву «Надія» та ОСДЮСШОР-2. У цих школах культивуються такі види спорту, як футбол, бейсбол, художня гімнастика, бокс, софтбол, важка атлетика. Ми маємо створити гідну інфраструктуру для них та майбутніх поколінь чемпіонів. Також до президентської програми увійшла Обласна комплексна дитячо-юнацька спортивна школа «Ніка», відділення ОСДЮШОР №2 у Новомиргороді, де буде реконструйований стадіон. Крім цього, планується реконструкція стадіону «Юність», який розташований біля бейсбольного стадіону. Тому ми можемо впевнено говорити про епоху розбудови спортивної інфраструктури, що стане початок створення великого спортивного містечка. А ще – це надасть нам можливість приймати змагання різного масштабу, - додала Ірина Глобенко. 
     
    Обласну програму розвитку фізичної культури та спорту, яка спланована до 2028 року, винесуть на голосування сесії обласної ради, яка відбудеться вже у четвер, 23 грудня. 
    Крім цього, за програмою президента, заплановано створення спортивних майданчиків фактично у кожному населеному пункті Кіровоградщини.