Відтепер в ізоляторі тимчасового тримання захищатимуть права людини

  • 21 груд. 2021 10:24
  • 667
    • Новина Відтепер в ізоляторі тимчасового тримання захищатимуть права людини Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Кіровоградщині продовжується робота з впровадження системи «Custody Records».
     
    У рамках проєкту в ізоляторі тимчасового тримання № 2 (м. Світловодськ) введено посади інспекторів з дотримання прав людини та для виконання службових обов’язків облаштовано приміщення, де проводиться інтерв’ювання осіб, які поміщаються до ІТТ.
     
    Під час робочого візиту до Світловодська очільник поліції області Роман Козьяков ознайомився з умовами діяльності правоохоронців. До участі у заході також долучилися керівництво місцевого відділення поліції, представники органів прокуратури та Управління дотримання прав людини Нацполіції України.
     
     
    Загалом підрозділ обладнали новітньою системою відеофіксації, оснащення якою завершилося на початку поточного року. Також в спецустанові, як і в інших ізоляторах тимчасового тримання поліції області, впроваджена та функціонує електронна інформаційна підсистема «Custody Records».
     
    - Основна мета проєкту – забезпечення захисту прав та законних інтересів як затриманих, так поліцейських, що є одним із європейських стандартів, які впроваджуються в діяльність поліції. Ми вдячні за надання технічної та методичної допомоги представникам Консультативної місії Європейського Союзу та Управлінню ООН з обслуговування проектів, - зазначив Роман Козьяков.
     
     
    - Наразі ми продовжуємо роботу з впровадження системи у кожному підрозділі області, створюємо комфортні умови для персоналу поліції та осіб, які перебувають під контролем правоохоронців, - наголосив представник Управління дотримання прав людини Нацполіції Микола Сульжук.
     
    За матеріалами
    Управління дотримання прав людини
    Національної поліції України