Щитовидна залоза і репродуктивне здоров’я

  • 20 груд. 2021 09:35
  • 364
    • Новина Щитовидна залоза і репродуктивне здоров’я Ранкове місто. Кропивницький

    Порушення у функціонуванні роботи щитовидної залози є розповсюдженою проблемою серед людей репродуктивного віку. Ця ендокринна залоза продукує гормони, які впливають на синтез статевих гормонів як у чоловіків так і жінок. Якщо ви плануєте вагітність чи маєте проблеми із зачаттям дитини рекомендуємо вам звернутись до кваліфікованих спеціалістів.

    Досвідчені лікарі медичного центру «ОН Клінік» проведуть детальний огляд, ретельно вивчать вашу історію хвороби та призначать потрібні аналізи та дослідження. В «ОН Клінік» наявне сучасне обладнання для проведення УЗД діагностики, тому тут відразу можна здійснити обстеження щитоподібної залози. Також у відділенні медцентру проводиться забір аналізів.

    Поширеним явищем серед пацієнток є поєднання різноманітних захворювань статевої та ендокринної системи, що пов´язано з їхнім тісним взаємозв´язком. Саме гормони щитовидної залози впливають на статеве дозрівання, менструальну функцію, здатність завагітніти, виносити та народити дитину.

    Неправильне функціонування щитовидної залози негативно впливає на жіноче репродуктивне здоров’я. Найчастішими проблемами є:

    - затримка статевого розвитку;

    - порушення менструального циклу;

    - аменорея;

    - неможливість зачаття або ж безпліддя;

    - невиношування вагітності, ризик викиднів;

    - мастопатія.

    Своєчасна консультація ендокринолога та призначене ним обстеження допоможуть своєчасно виявити порушення в роботі ендокринної системи. А грамотне лікування, яке підбере досвідчений лікар-ендокринолог медичного центру «ОН Клінік», дозволить відновити здоров’я пацієнтки та підтримати роботу його організму.

    Щитовидна залоза напряму впливає і на чоловіче репродуктивне здоров'я, оскільки вона виробляє гормон тироксин, який «запрограмовує» печінку на правильну продукцію білків, що впливають на регуляцію активності тестостерону та важливі для правильної побудови сперматозоїдів.

    Підтримка правильного гормонального фону для чоловіків загалом є дуже важливою адже це впливає на загальну якість та тривалість життя. Набір ваги, зниження лібідо, безпліддя, гінекомастія (збільшення грудних залоз у чоловіків) – одні з багатьох важливих причин звернень чоловіків до лікаря ендокринолога.

    Кваліфіковані фахівці медичного центру «ОН Клінік» поставлять вам точний діагноз та підберуть оптимальну схему лікування та подальшої реабілітації. Для цього вам лише слід записатися на первинний прийом у вашому місті за номером 0800 300 700 (цілодобово та безкоштовно по всій Україні) або ж лишивши заявку на сайті https://bit.ly/3F8M6E3