На Кіровоградщині поліція заарештувала "банду" наркоторговців (ФОТО)

  • 16 груд. 2021 09:19
  • 625
    • Новина На Кіровоградщині поліція заарештувала «банду» наркоторговців (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Поліцейські Кіровоградщини викрили потужне наркоугруповання: фігуранти заробляли 2 мільйони гривень щомісяця
     
    Зловмисники спеціалізувалися на збуті тяжких наркотиків і психотропів – опію ацетильованого, метадону, амфетаміну і метамфетаміну. При цьому продавали виключно під час особистих зустрічей і тільки за готівку. За наявною інформацією, лише опію ацетильованого вони збували щомісяця близько 15 тисяч доз. 
     
    Викрили наркозбувачів оперативники територіального управління боротьби з наркозлочинністю разом з оперативними підрозділами та слідчими поліції Кіровоградщини.
     
     
    Під час документування незаконної діяльності фігурантів оперативники встановили, що організував незаконний «бізнес» житель Олександрії. Він залучив ще 13 місцевих мешканців, розподіливши між кожним обов’язки. Один із них відповідав за постачання оптових партій «товару». Зберігання наркотиків і психотропів та їх фасування забезпечували батьки ще одного учасника злочинної групи. Решта фігурантів вже збували заборонені речовини, які вони розповсюджували на території Кіровоградської області, передаючи їх із рук у руки під час особистих зустрічей із клієнтами та лише за готівковий розрахунок.
     
     
    14 грудня правоохоронці за силової підтримки спецпризначенців КОРД, ТОР та РПОП затримали членів наркоугруповання та провели 18 одночасних санкціонованих обшуків у помешканнях та автівках фігурантів. Загалом під час заходів вилучили: півтора літра опію ацетильованого, 500 г концентрату макової соломи, метадон, метамфетамін та опій екстракційний. Крім того, вилучили обріз мисливської  рушниці, мобільні телефони, банківські картки, гроші та засоби для пакування. Вартість вилучених наркотиків та психотропів, за цінами «чорного» ринку, становить близько мільйона гривень. 
     
     
    Лідера та ще сімох членів наркоугруповання затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм слідчі вже повідомили про підозру за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. 
     
    Остаточна правова кваліфікація дій зловмисників та процесуальні рішення відносно інших членів угруповання будуть прийняті після надходження результатів експертних досліджень. Також вирішується питання про накладення арешту на нерухоме майно фігурантів та їх автомобілі. 
     
    За вчинене фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна.
     
    Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Кіровоградська обласна прокуратура.
     
    Департамент боротьби  з наркозлочинністю
    Національної поліції України