На Кіровоградщині створюватимуться бригади тероборони

  • 13 груд. 2021 09:00
  • 2120
    • Новина На Кіровоградщині створюватимуться бригади тероборони Ранкове місто. Кропивницький
     
    Марія Чорна закликала голів районів не зволікати з організацією місць розташування бригад тероборони,інформує ОДА у ФБ.
    Під час службової наради в Кіровоградській ОДА Марія Чорна з головами РДА, попередньо, визначили місця для розміщення на постійній основі бригад територіальної оборони, в межах відповідних населених пунктів області.
     
     - З 1 січня 2022 року вступає в дію Закон України «Про основи національного спротиву». Законом передбачено створення бригад територіальної оборони, які будуть діяти в кожній області. Відповідно до Закону кількість підрозділів тероборони відповідатиме кількості районів. Це сприятиме підтримці їх місцевою владою у питаннях виконання завдань, підготовки, розміщення, функціонування і залучення добровольців, що дасть змогу за 2-3 роки отримати підготовлений, навчений людський ресурс — людей, які проживають на своїй території та готові захищати за необхідності свою країну, - пояснила Марія Чорна. 
     
    Вона додала, що голови районів мають якнайшвидше надати інформацію про остаточний порядок розміщення військових частин територіальної оборони Кіровоградської області, а також організацію і ведення територіальної оборони в зоні територіальної оборони.