Музей Осмьоркіна представляє виставку «Прогулянка вулицями Кропивницького»

  • 7 груд. 2021 12:08
  • 801
    • Новина Музей Осмьоркіна представляє виставку «Прогулянка вулицями Кропивницького» Ранкове місто. Кропивницький
     
    «Прогулянка вулицями Кропивницького»: віртуальна виставка в музеї Олександра Осмьоркіна
     
    До дня народження художника і педагога Олександра Осмьоркіна, яке відзначається 8 грудня, на вебсайті меморіального музею митця в рамках арт-проєкту «Галерея дитячого мистецтва» презентована віртуальна виставка творчих робіт учнів художньої школи імені О.О.Осмьоркіна «Прогулянка вулицями Кропивницького».
     
                               ВИСТАВКА
     
    Експозицію виставки, присвяченої 155-річчю з дня народження єлисаветградського архітектора Якова Паученка, складають понад тридцять творчих робіт учнів на тему: «Архітектурний пейзаж», виконаних під керівництвом викладачів школи у різних техніках – гуаш, акварель, олівець, пастель, туш, а також аплікація з тканини. Чимало представлених малюнків відтворюють будівлі, споруджені за проєктами Якова Паученка, які є окрасою архітектурного ансамблю історичного центру міста Кропивницького. Доповнюють виставку фотознімки учнів та викладачів художньої школи під час пленерів на міській вулиці Дворцовій.
     
     
    - Виставка є ретроспективною, до якої увійшли роботи з літньої навчальної практики учнів 2-3 класів, дипломні роботи випускників школи, до яких відноситься робота і Романа Ткаченка, який нині викладає у художній школі. Такі приклади надихають дітей. Поряд із зображенням історичних архітектурних споруд міста є і малюнки, на яких зображена наша художня школа. Краєвид із оновленим фасадом школи є дуже популярним серед учнів під час літньої практики. Можливо, це буде темою для наступної виставки, адже тепер у школи є своє неповторне і дуже гарне обличчя», - так характеризує тематичну виставку юних художників в підготовленому музеєм буклеті директор художньої школи Ганна Тимофієнко.
     
    З виставкою «Прогулянка вулицями Кропивницького» можна ознайомитися на вебсайті музею у розділі «Вибрані події»