У Кропивницькому відкрили пам’ятний знак на честь полеглого Героя Олександра Кондакова (ФОТО)

  • 6 груд. 2021 14:34
  • 748
    • Новина У Кропивницькому відкрили пам’ятний знак на честь полеглого Героя Олександра Кондакова (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Сквері імені Олександра Кондакова, що розташований по проспекту Юрія Коваленка (навпроти Центральноукраїнського національного технічного університету), 5 грудня відкрили пам’ятний знак в пам’ять про військовослужбовця 3-го окремого полку спецпризначення імені князя Святослава Хороброго. Про це йдеться на сторінці у ФБ 3-го полку спецпризначення.
     
    На відкриття прийшли рідні та друзі військовослужбовця, родини полеглих військових, волонтери, учасники бойових дій, товариши по службі, священнослужителі.
     
    – Рідні завжди пам’ятатимуть Олександра, але важливо, щоб пам’ятали про нього і інші люди, які живуть у Кропивницькому. Зокрема невипадкові, ті, хто прийшов сьогодні підтримати нас, ну і звісно – волонтери, – сказала Алла Кондакова, мати військовослужбовця. – На жаль, сквер досі не облаштований: немає лавочок, доріжок, молодих дерев, освітлення, але все це попереду. Багато хто навіть не знає, що цей сквер ще 5 років тому отримав нове ім’я. Принаймні тепер всі знатимуть.
     
     
    Кондаков Олександр Володимирович народився 7 січня 1992 у Бердянську Запорізької області. За 5 років родина переїхала до Кропивницького. З дитинства мріяв стати військовим, тож після училища підписав контракт і служив у лавах 3-го окремого полку спецпризначення імені князя Святослава Хороброго. Мав намір продовжити навчання у військовому інституті зв’язку.
     
    24 червня 2014 року Олександр супроводжував вертоліт Мі-8МТ в зоні проведення АТО. Близько 17:10 після зльоту з гори Карачун його збили з переносного зенітно-ракетного комплексу. Гвинтокрил вибухнув і впав поблизу села Новоселівка, здетонував боєкомплект. Всі 9 чоловік, які були на борту, загинули. Серед них – двоє спецпризначенців 3-го ОП СпП старші солдати Олександр Кондаков та Олексій Волохов.
     
     
    За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, 19 липня 2014 Олександра Кондакова нагородили орденом «За мужність» III ступеня посмертно.
     
    19 травня 2016 розпорядженням голови Кіровоградської ОДА № 216-р сквер ім. 60 років ВЛКСМ у Фортечному районі м. Кропивницький перейменовано у сквер імені Олександра Кондакова.