Держава виділяє 5,5 мільярдів на житло захисникам та їхнім сім’ям

  • 3 груд. 2021 11:35
  • 819
    • Новина Держава виділяє 5,5 мільярдів на житло захисникам та їхнім сім’ям Ранкове місто. Кропивницький
     
    Держбюджет-2022: Мінветеранів вперше передбачено 5,5 млрд грн на житло захисникам та їхнім сім’ям, інформує Урядовий портал.
     
    2 грудня Верховна Рада України прийняла у другому читанні та в цілому проект Закону «Про державний бюджет України на 2022 рік» (№6000), в якому закладено безпрецедентне фінансування ветеранської політики в Україні. Видатки Мінветеранів збільшено в 6 разів і вперше в історії становитимуть 6 млрд 18 млн 895,1 тис. грн.
     
    «За» Держбюджет-2022 проголосували 268 народних депутатів України.
     
    Пріоритетом є виділення 5,5 млрд грн на забезпечення житлом ветеранів війни, сімей загиблих, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.
     
    Розмір закладених коштів забезпечить виконання державних зобов’язань перед 4 тисячами українських воїнів, зокрема тих, які захищали Україну та залишились без житла внаслідок збройної російської агресії.
     
    Також виділено кошти на функціонування Українського ветеранського фонду, який запрацює з січня наступного року.
     
    - Сьогодні Верховна Рада України ухвалила історичне рішення – вже у наступному році чотири тисячі захисників України, насамперед з числа внутрішньо переміщених осіб, осіб з інвалідністю внаслідок війни та членів родин загиблих воїнів, отримають компенсації на придбання житла. Держава сьогодні тримає у фокусі ветеранську політику – забезпечення житлом, і медичну, психологічну реабілітацію, оздоровлення й освітні проекти, а також підтримку ветеранського підприємництва. Я вдячна Президенту України, Прем’єр-міністру України, членам Уряду, Парламенту, команді Мінветеранів за підтримку захисників, – наголосила Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.
     
    Крім того, ухвалений Держбюджет-2022 передбачає фінансування у наступному році заходів із психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації, забезпечення санаторно-курортним лікуванням постраждалих учасників Революції Гідності, учасників АТО та членів їхніх сімей, родин загиблих воїнів, підтримку громадських об’єднань ветеранів.
     
    Зазначимо, що у 2021 році видатки Мінветеранів за усіма бюджетними програмами становили лише 989 млн грн, з яких 615,9 млн грн – на забезпечення житлом захисників. За ініціативою Президента України протягом року було виділено додатково 282 млн грн на забезпечення житлом захисників-переселенців та 4 млн грн – на забезпечення житлом постраждалих учасників Революції Гідності та родин загиблих Героїв Небесної Сотні.