У Кропивницькому презетували книгу про події в області в час проголошення незалежності

  • 2 груд. 2021 12:01
  • 785
    • Новина У Кропивницькому презетували книгу про події в області в час проголошення незалежності Ранкове місто. Кропивницький
     
    У краєзнавчому музеї презентували видання про події на Кіровоградщині в момент проголошення незалежності, інформує обласна рада у ФБ.
     
    Регіональний центр наукових досліджень з історії України та підготовки історико-краєзнавчих видань презентував журнал «Кіровоградщина у 1991 році. Проголошення незалежності України» учора, 1 грудня.
     
    Над виданням працював колектив центру. 
     
    У виданні розповідається про події 1991 року, зокрема 24 серпня, у районах Кіровоградщини та обласному центрі. Журнал не має оціночних суджень і суб’єктивізму, а лише висвітлює історичні події.
     
    - Я особисто голосував на референдумі за проголошення України незалежною державою й тому дуже добре пам’ятаю ці часи. Це видання – можливість для старшого покоління поринути у спогади об’єднання усіх людей навколо ідеї незалежності, а молоді – детально вивчити участь жителів Кіровоградщини у становленні державності, – зазначив перший заступник голови обласної ради Юрій Семенюк.
     
    Ініціатива створення журналу «Кіровоградщина у 1991 році. Проголошення незалежності України» належить голові обласної ради Сергію Шульзі.