Кіровоградщина: Як в облдержадміністрації відзначли День людей з інвалідністю?

  • 2 груд. 2021 09:00
  • 475
    • Новина Кіровоградщина: Як в облдержадміністрації відзначли День людей з інвалідністю? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Голова ОДА Марія Чорна вручила нагороди жителям Кіровоградщини з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю. 
     
    Учора, 1 грудня, у Кіровоградській ОДА відбулося відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю, інформує ОДА у ФБ. 
    З вітальним словом до присутніх звернулася очільниця області Марія Чорна, яка акцентувала увагу на актуальності та важливості створення максимально доступного простору для людей з інвалідністю на території області. І саме вирішенням цього питання опікується керівництво держави та області. 
     
    - Ми всі маємо докладати усіх зусиль, щоб жителі Кіровоградщини, які мають інвалідність, почували себе в рівних умовах. Сьогодні в нашій державі робиться все для того, щоб усунути бар’єри, а створити безбар’єрне середовище, щоб кожна людина могла жити спокійно і комфортно. І зараз, коли створюються, ремонтуються об’єкти різних сфер, ми з командою приділяємо максимум нашої уваги щодо їхньої доступності. Це вимога Президента, щоб всі об’єкти «Великого будівництва» відповідали вимогами інклюзії. Тому ми не лише перевіряємо ці об’єкти на доступність, а наголошуємо на необхідності виправити недоліки під час будівельних робіт. Це все робиться для того, щоб кожен житель нашої області почував себе безпечно та не відчував будь-яких перепон. Я бажаю вам самореалізації, щоб у вашому житті були лише перемоги! -  звернулася до присутніх Марія Чорна. 
     
    Очільниця облдержадміністрації разом з першим заступником голови обласної ради Юрієм Семенюком вручили почесні грамоти  та подяки. 
    Зокрема, почесні грамоти облдержадміністрації отримали голова осередку громадської організації "Об’єднання родин осіб з інвалідністю "Серце матері" Бобринецької громади Ірина Ленченко, голова осередку громадської організації "Об’єднання родин осіб з інвалідністю "Серце матері" Компаніївської громади Іван Лушний, член громадської організації "Об’єднання родин осіб з інвалідністю "Серце матері" Віта Романова. 
     
     
    Крім цього, сертифікати на придбання подарунків – офісної та побутової техніки - отримали представники обласної організації Українського товариства сліпих, комунального закладу «Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю Фортечної районної у місті Кропивницькому раді», обласного осередку Всеукраїнської громадської організації "Народна академія творчості інвалідів", громадської організації "Об’єднання родин осіб з інвалідністю "Серце матері", Кіровоградської обласної Асамблеї інвалідів, регіонального центру з фізичної культури та спорту інвалідів "Інваспорт, обласної організації Українського товариства глухих. 
     
    Після урочистостей присутні насолодилися концертною програмою за участю солістів обласної філармонії.