Як знайти роботу: крок за кроком

  • 1 груд. 2021 13:37
  • 560
    • Новина Як знайти роботу: крок за кроком Ранкове місто. Кропивницький
     
     
    Як знайти роботу після закінчення вузу, яким чином і де шукати бажане місце роботи, які джерела пошуку роботи використовувати, яке основне завдання служби зайнятості і чим вона може допомогти молодим людям, які кроки зробити для успішного професійної реалізації? 
     
    На цих питаннях і була зосереджена увага випускників професійно-технічного училища №5 м. Світловодська під час заходу, проведеного фахівцями міськрайонної філії обласного центру зайнятості у рамках обласної Декади профорієнтації молоді  Кар’єра: мрії та плани.
     
    Директор міськрайонної філії Олександр Сиромятнов, розпочинаючи свою промову, зазначив, що серед осіб, які сьогодні є клієнтами міськрайонної філії, молодь у віці до 35 років складає 30%. 
     
    Молодь з одного боку є найактивнішим, а з іншого найбільш уразливим сегментом сучасного ринку праці. У конкуренції за робочі місця зазвичай перемагають найбільш кваліфіковані кадри з практичним досвідом роботи та професіями, яких потребують роботодавці. Водночас, повідомив директор, потрібно врахувати, що молодь на ринку праці, хоч і не має досвіду роботи, та все ж володіє значними перевагами. Це – триваліший період працездатності порівняно з іншими віковими групами працівників, вища мобільність та адаптивність, високий рівень здатності до навчання, сучасні знання та інше. 
     
    Під час активного спілкування зі студентами О.Сиромятнов розглянув питання щодо проблем, з якими стикаються молоді фахівці при працевлаштуванні на перше робоче місце, питання підвищення впевненості у власних силах під час пошуку роботи. 
     
    Надав чимало корисних порад, як шукати роботу молодим людям, які не мають досвіду роботи, з чого почати, на що треба звернути увагу, а також ознайомив з джерела пошуку вакансій. 
     
    Повідомив, що фахівці служби зайнятості за потреби навчать технікам пошуку роботи, як складати резюме сучасного формату та допоможуть підготуватися до співбесіди з роботодавцем. 
    Під час зустрічі учні охоче розповідали про свої знання, отримані під час навчання, практичні вміння, відпрацьовані в період виробничої практики на підприємствах міста, ділилися планами на майбутнє та активно дослухались до порад фахівця центру зайнятості. У дружній атмосфері говорили про важливе.
     
    Н.Котова, провідний фахівець з питань зайнятості
    відділу взаємодії з роботодавцями
    Світловодської міськрайонної філії
    Кіровоградського обласного центру зайнятості