Кіровоградщина: Ще дві лікарні можуть стати госпітальними базами для хворих на ковід

  • 30 лист. 2021 18:07
  • 593
    • Новина Кіровоградщина: Ще дві лікарні можуть стати госпітальними базами для хворих на ковід Ранкове місто. Кропивницький
     
    Олег Рибальченко: До переліку додаткових госпітальних баз здатні перейти Світловодська та Гайворонська лікарні.
     
    Сьогодні, 30 листопада, під час доповіді на засіданні сесії обласної ради начальник департаменту охорони здоров’я ОДА Олег Рибальченко повідомив, що до резервних госпітальних баз, які призначено для лікування хворих на коронаірус, можуть додати ще 2 лікарні.
     
    - У разі потреби, ми можемо залучити ще декілька лікарень – Світловодську та Гайворонську, оскільки, на жаль, це не остання хвиля коронавірусу, до того ж враховуючи, що вірус постійно мутує і з’являються нові штами, - сказав Олег Рибальченко.
     
    Як повідомив посадовець, Міністерство охорони здоров’я передбачає за рахунок власної централізованої закупівлі забезпечити для них окремі кисневі станції і додатковий ресурс на проєктно-кошторисну документацію. 
     
    - Крім того, додатково в мережу ми хочемо долучити всі заклади, які просто не мають кисневих станцій – це Голованівська, Новоархангельська, Олександрівська лікарні, - сказав Олег Рибальченко.
     
    Нагадаємо, госпітальними базами для лікування хворих на коронавірус визначено Кіровоградську обласну лікарню, Центральну міську лікарню м.Кропивницький, обласний клінічний госпіталь для ветеранів війни, Олександрійську міську лікарню та Добровеличківську лікарню. 
    Додатковими такими закладами є Знам’янська міська лікарня та Маловисківська лікарня.