СБУ викрила ще одного керівника Льотної академії на вимаганні хабара

  • 29 лист. 2021 17:11
  • 2007
    • Новина СБУ викрила ще одного керівника Льотної академії на вимаганні хабара Ранкове місто. Кропивницький
     
    СБУ викрила ще одного керівника Льотної академії Національного авіаційного університету: обіцяв «вирішити» питання з місцевими податківцями.
     
    Співробітники Служби безпеки України в Кіровоградській області затримали заступника начальника одного з відділів Льотної академії Національного авіаційного університету за фактом вимагання та одержання хабара.
     
    Посадовець вимагав у місцевого підприємця 40 тис. гривень. За таку суму підозрюваний обіцяв нібито «вирішити» питання з Головним управлінням Державної податкової служби в Кіровоградській області щодо непроведення перевірок цього СПД та ненакладення на нього штрафних санкцій.
     
    Оперативники затримали зловмисника у центрі Кропивницького після одержання усієї суми незаконної грошової винагороди.
    Наразі ділку повідомили про підозру за ч. 3 ст. 369-2(зловживання впливом) Кримінального кодексу України. 
    У ході досудового розслідування було також встановлено, що затриманий посадовець є одним з неформальних лідерів місцевого етнічного злочинного угруповання. Встановлено, що він займався «вибиванням» неіснуючих боргів з місцевих мешканців. Для цього учасники угрупування створювали штучні конфліктні ситуації.
     
    Заходи з викриття протиправної діяльності проводило УСБУ в Кіровоградській області спільно з Національною поліцією в Кіровоградській області за процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури.