Патрульні катери типу «Іsland» прибули до України

  • 25 лист. 2021 18:44
  • 459
    • Новина Патрульні катери типу «Іsland» прибули до України Ранкове місто. Кропивницький
     
    23 листопада на борту судна «Ocean Grand» з міста Балтимор (штат Меріленд, США) до України прибули два катери типу «Island», які отримали назви «Фастів» та «Суми».
     
    Патрульні катери українських ВМС на борту вантажного судна подолали тисячі миль та увійшли до територіальних вод України. Попереду кінцева зупинка маршруту - Одеський морський торговельний порт, проходження митного контролю, розвантаження, відбуксирування до місць базування та підготовка до експлуатації після тривалого транспортування.
     
    Вже незабаром на катерах «Фастів» та «Суми» буде піднято Військово-морський прапор України та під командуванням українського екіпажу вони розпочнуть свій бойовий шлях по забезпеченню морської безпеки в акваторіях Чорного та Азовського морів.
     
    Нагадаємо, що нещодавно, на верфі Берегової охорони США відбувся черговий випуск українських моряків, які пройшли 6-тижневий спеціальний курс додаткової підготовки для служби на «Island».
     
    Довідково
     
    Передача катерів відбулася в рамках матеріально-технічної допомоги Сполучених Штатів Америки Україні, яка триває з 2014 року та є внеском американського суспільства у зміцнення морської безпеки нашої країни. Отримання патрульних катерів іноземного виробництва надає змогу українським ВМС підвищити рівень взаємосумісності з флотами держав-членів та партнерів НАТО.