У Кропивницькому відкрилася віртуальна виставка картин Сергія Шаповалова

  • 25 лист. 2021 17:09
  • 909
    • Новина У Кропивницькому відкрилася віртуальна виставка картин Сергія Шаповалова Ранкове місто. Кропивницький
     
    У бібліотеці Чижевського відкрилася віртуальна виставка картин «Душа переливається у колір» відомого далеко за межами Кропивницького, Кіровоградщини та України художника Сергія Шаповалова. Проєкт є даниною пам’яті талановитого митця, заслуженого художника України.
     
    1943-2021. А між цими датами – прекрасний, яскравий, різнобарвний і життєдайний світ полотен Сергія Гавриловича. Майстер працював у різних жанрах, найулюбленішими були натюрморт, особливо квіти, та пейзаж.
     
    Бібліотека Чижевського має колекцію полотен Сергія Шаповалова. На початку 1990-х вони були спеціально придбані для нового бібліотечного відділу – рідкісної книги та краєзнавства. Це міські пейзажі, і вони особливі за настроєм: на них ви не знайдете багатоповерхівок, доріг, заповнених машинами, не відчуєте міської метушні. На них – тихе, неспішне провінційне містечко.
     
    - Це не просто урбаністичні чи архітектурні пейзажі, хоча написані вони документально точно з тонким відчуттям архітектурних особливостей зображуваних об’єктів. Шаповалов чудово уміє виявити стан природи, передати настрій, свою любов до рідного міста. Занурюючись у споглядання цих картин, у гру світла і тіні, гармонійні переходи кольору, в огортаюче об’єкти повітряне середовище, ми захоплено відкривали, що наш Єлисаветград – гарне місто, - писав Володимир Босько в одній з місцевих газет.