Кропивницький: На сесії міської ради підняли питання оплати праці шкільних кухарів

  • 25 лист. 2021 11:30
  • 806
    • Новина Кропивницький: На сесії міської ради підняли питання оплати праці шкільних кухарів Ранкове місто. Кропивницький
     
    Під час восьмої сесії Кропивницької міської ради директорка ліцею "Науковий" Наталія Чередніченко з трибуни підняла питання оплати праці кухарів у школах.
     
    Директорка учбового закладу зачитала депутатський запит до Кабінету міністрів України щодо забезпечання оплати праці шкільних кухарів.
     
    - Мій виступ є відзеркаленням багаторічних турбот керівників шкіл та садочків, громадських організацій та батьків і стосується він забезпечення належних умов оплати праці шкільних кухарів.  
    Останні і десятиліття професія шкільного кухаря стала непристижною через невеликий оклад. Кухарі часто мають важкі умови праці, вимушені працювати на застарілому обладнанні. Як наслідок учбові заклади відчувають кадровий голод та нестачу кухарів. Останнім часом почали приділяти увагу модернізації харчоблоків у школах, але рівень оплати праці кухарів залишився на низькому рівні.
     
    Звертаємося до Кабміну із проханням збільшити тарифні ставки кухарів закладів середньої шкільної освіти та внести зміни до типових штатних нормативів щодо збільшення кількості ставок підсобних робітників харчоблоків у відповідності до кількості учнів - по дві ставки за кожні 200 учнів, а не дві ставки за "понад 200 учнів" як було.
     
    Депутатський корпус підтримав депутатський запит до Кабінету міністрів.