В Україні стартувала кампанія з добровільного декларування доходів

  • 24 лист. 2021 13:14
  • 861
    • Новина В Україні стартувала кампанія з добровільного декларування доходів Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 24 листопада, у Кропивницькому у Головному управлінні ДПС у Кіровоградській області відбулась пресконференція за участі 
    начальника ГУ ДПС Олександра Дозорця, начальниці управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС Інни Твердохліб та журналістів. Темою пресконференції була "податкова амністія" та мета її реалізації.
     
    Як розповів Олександр Дозорець, з 1 вересня 2021 року в країні розпочалася кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування. Мета одноразового декларування - дати українцям можливість легалізувати доходи, з яких не були сплачені податки або були сплачені не в повному обсязі, та легалізувати власність. Процедура декларування абсолютно добровільна.
     
     
    Скористатися процедурою можливо протягом одного року - з 1 вересня 2021 року по 1 вересня 2022 року. Для легалізації активів  необхідно одноразово внести обов’язковий платіж та подати декларацію.
     
    Як зазначила Інна Твердохліб:
     
    - "Податкова амністія" - це можливість легалізувати статки, з яких не було сплачено або сплачено не в повному обсязі податки і збори в періоди до 1 січня 2021 року та були захищеними державними гарантіями і звільнялися від  відповідальності.
    Скористатиися одноразовим декларуванням можуть фізичні особи - резиденти, а також нерезиденти, але які були резидентами на момент отримання об’єктів декларування, і які відповідно до Податкового кодексу є чи були платниками податків.
     
    На сьогоднішній день на Кіровоградщині деякі громадяни вже виявили бажання задекларувати свої доходи.