У Кропивницькому поліція "накрила" підпільний цех з виготовлення алкоголю

  • 23 лист. 2021 15:12
  • 698
    • Новина У Кропивницькому поліція «накрила» підпільний цех з виготовлення алкоголю Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому поліцейські викрили місцевих жителів у незаконному виготовленні та збуті підакцизних товарів.
     
    Слідчі поліції Кіровоградщини спільно з працівниками управління стратегічних розслідувань в Кіровоградській області встановили, що мешканці Кропивницького здійснювали протиправну діяльність з розповсюдження продукції підроблених марок акцизного податку та алкогольних виробів через створені групи в одному з месенджерів.
     
    Поліцейські провели санкціоновані обшуки за місцями проживання та в автомобілях осіб, причетних до скоєння кримінальних правопорушень.
     
    За результатами вжитих заходів правоохоронці виявили та вилучили незаконно виготовлені алкогольні напої відомих брендів у кількості близько 120 літрів, марки акцизного податку, мобільні телефони, грошові кошти та ноутбуки і персональні комп’ютери, за допомогою яких громадяни здійснювали незаконну діяльність.
     
    Досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 1, 3 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та ч. 3 ст. 229 (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України, триває.
     
    Санкцією статті передбачено покарання – позбавлення волі на строк від восьми до десяти років з конфіскацією майна, з вилученням та знищенням незаконно виробленої або придбаної продукції, обладнання для її виготовлення.
     
    За матеріалами
    слідчого управління
    поліції Кіровоградської області