Усім вакцинованим виділять на віртуальні картки одну тисячу гривень

  • 22 лист. 2021 17:13
  • 702
    • Новина Усім вакцинованим виділять на віртуальні картки одну тисячу гривень Ранкове місто. Кропивницький
     
    Прем’єр-міністр: Уряд врахує пропозиції щодо напрямків використання 1 тис. грн за вакцинацію
     
    За ініціативи Президента України Володимира Зеленського розроблена спеціальна програма, спрямована як на підтримку малого й середнього бізнесу, що постраждав від коронакризи, так і на заохочення вакцинації проти COVID-19. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час «Години запитань до Уряду» у Верховній Раді 19 листопада.
     
    - Усім повністю вакцинованим українським громадянам, які мають відповідні ковід-сертифікати в Дії, буде виділено на віртуальні картки 1 тисячу гривень. Програма запрацює з 19 грудня цього року й діятиме 12 місяців, — відзначив очільник Уряду.
     
    За словами Прем’єр-міністра, програма спрямована на підтримку п’яти напрямків бізнесу, які найбільше постраждали від коронакризи та де є загроза втрати робочих місць. Зокрема, це креативні індустрії та сфера внутрішніх перевезень. Загалом програмою зможуть скористатися майже 6 тисяч суб’єктів підприємництва.
     
    - Програма насамперед підтримає цей бізнес. А люди отримають можливість скористатися 1 тисячею гривень через Дію, щоб отримати додаткові послуги. Важливо, що ці кошти не будуть оподатковуватися і не враховуватимуться при розрахунку субсидії, — підкреслив Денис Шмигаль.
     
    Окремо Глава Уряду наголосив, що наразі опрацьовується можливість користування цими коштами певних категорій громадян, зокрема пенсіонерів або мешканців сіл.
     
    - На момент запуску програми ці деталі також будуть озвучені й представлені суспільству. Ми врахуємо конкретні пропозиції народних депутатів і громадян України, — відзначив Денис Шмигаль.
     
    Як зауважив Прем’єр-міністр, на програму підтримки цьогоріч буде закладено 3 млрд грн, а також 3 млрд грн будуть виділені наступного року з можливістю подальшого розширення фінансування.