У Кропивницькому представили «Живописну палітру Олександра Демиденка» (ФОТО)

  • 22 лист. 2021 11:29
  • 710
    • Новина У Кропивницькому представили «Живописну палітру Олександра Демиденка» (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому відкрився віртуальний вернісаж художника Олександра Демиденка, інформує міска рада.
     
    Художньо-меморіальний музей Олександра Осмьоркіна презентує віртуальну персональну виставку «Живописна палітра Олександра Демиденка». Виставка присвячена 55-річчю з дня народження відомого кропивницького художника.
     
    Ювілейну експозицію складають понад шістдесят живописних творів, виконаних Олександром Демиденком у 2005-2021 роках. Краєвиди степової Кіровоградщини, Закарпаття та Криму, архітектурні мотиви історичних заповідників України та рідного Кропивницького, а також натюрморти з квітковими композиціями і жіночі портрети чарують колоритом, насиченістю сонячним світлом та ліричним настроєм.
     
     
    Олександр Демиденко — учасник всеукраїнських та міжнародних виставок. Його твори зберігаються в художньо-меморіальному музеї Осмьоркіна та кропивницькому Музеї мистецтв, Національному музеї народної архітектури та побуту України в Пироговому, численних приватних колекціях в Україні та за кордоном.
     
    Сфери творчої діяльності художника – живопис, монументальне мистецтво. Він є автором сакральних розписів храмів. Брав участь у творчих акціях-пленерах: «Кіровоградщина очима художників», «Весна. Буковель-2012» та «Перлина Закарпаття».
     
    - За свідченням художника, він має бажання в першу чергу розповісти мовою фарб про красу побаченого. Затишні куточки природи степової Кіровоградщини і архітектурні мотиви історичних заповідників України, зображені пензлем Олександра Демиденка, насичені яскравим світлом барв його палітри, неодмінно повернуть глядачів у світ казкових переживань дитинства, сповнених сонцедайних див… Ось такий він Олександр Демиденко – наполегливий в житті та цілеспрямований у творчості художник, завжди готовий поділитися насиченими оптимістичними настроями, ясними кольорами своєї палітри», - зазначає провідний науковий співробітник музею Андрій Надєждін.