Кіровоградщина: СБУ викрила на хабарі керівника районного підрозділу Нацполіції (ФОТО)

  • 19 лист. 2021 19:16
  • 675
    • Новина Кіровоградщина: СБУ викрила на хабарі керівника районного підрозділу Нацполіції (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    СБУ затримала одного з керівників районного підрозділу Національної поліції на Кіровоградщині на вимаганні хабара в учасника АТО.
     
    Служба безпеки України викрила на хабарі заступника начальника одного з районних підрозділів Національної поліції в Кіровоградській області. 
     
    За даними слідства, правоохоронець, зловживаючи  своїм службовим становищем, вимагав хабара від місцевого мешканця.
    Встановлено, що зловмисник, який очолював слідчий підрозділ у райвідділі, за 1 тис. доларів США обіцяв не притягати до кримінальної відповідальності учасника АТО, колишнього військовослужбовця-спецпризначенця.
     
    Чоловік заперечував свою причетність до розслідуваної справи. Але начальник слідства «пояснив» йому, що єдиним способом уникнути покарання є сплата названої суми. Йому не залишалося нічого, як прийняти умови вимагача.
     
    Оперативники затримали зловмисника «на гарячому» після одержання ним усієї суми хабара.
    Наразі проводяться обшуки за місцями роботи та мешкання поліцейського.  Планується повідомлення зловмиснику про підозру за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.
     
    Заходи з викриття правопорушення проводило Управління  СБ  України  в  Кіровоградській  області спільно з третім слідчим відділом (з дислокацією у місті Кропивницькому) ТУ ДБР, розташованому у місті Миколаєві, за процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури.