Кропивницький район: Через що у Покровській школі закрили харчоблок?

  • 19 лист. 2021 11:10
  • 740
    • Новина Кропивницький район: Через що у Покровській школі закрили харчоблок? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Екскременти мишей, вазони із землею та банки з фарбою - у Кропивницькому районі призупинили роботу харчоблоку школи через порушення.
     
    Держпродспоживслужба Кіровоградщини продовжує перевіряти потужності харчоблоків закладів освіти на предмет дотримання вимог чинного законодавства та забезпечення дітей якісним і безпечним харчуванням. Так, спеціалісти Кропивницько-Соколівського управління здійснили позаплановий захід державного нагляду (контролю) на потужності харчоблоку закладу загальної середньої освіти в села Покровське Кропивницького району. 
     
    Під час проведення заходу виявили порушення законодавства в сфері безпечності харчових продуктів.
    Зокрема потужність не підтримується в чистому стані, наявна велика кількість слідів життєдіяльності гризунів (зі слів кухаря – на харчоблоці є миші), в тому числі в місці для зберігання обробних дощечок, під шафою для чистого посуду зберігаються брудні вазони з землею для квітів, а в самій шафі – ікра кабачкова, банани та хліб, у шафі для дезінфікуючих засобів – банки з фарбами, пластикові пляшки з невідомою речовиною, пляшка з-під алкогольного напою. В "гарячому цеху" під столом для готових страв розміщено паперовий пакет з ядом для гризунів, прибиральний інвентар зберігається на підлозі поруч з овочами (капустою). 
     
    До того ж не дотримується температурний режим зберігання харчових продуктів: заморожене м’ясо (свинина та курятина) зберігалися на виробничих столах для готових страв у "гарячому цеху" при температурі +30 C, тоді як необхідна температура для зберігання -18 C.
     
    Враховуючи результати перевірки, з метою усунення порушень законодавства в сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області винесло припис та рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів на харчоблоці закладу освіти терміном на 10 днів.
     
     Опісля буде здійснено повторну перевірку щодо усунення порушень та виконання вимог припису. Зазначимо, що припис - це обов’язкова для виконання у визначені строки письмова вимога посадової особи контролюючого органу щодо усунення порушень вимог законодавства. Невиконання припису тягне застосування заходу адміністративного впливу у вигляді штрафу.
     
    Інформує пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби
    в Кіровоградській області