Народний депутат Ілля Кива здав нагородну зброю

  • 19 лист. 2021 10:31
  • 493
    • Новина Народний депутат Ілля Кива здав нагородну зброю Ранкове місто. Кропивницький
     
    Дозволи на право зберігання та носіння нагородної зброї анульовано відповідно до наказу Міністерства внутрішніх справ України від 16 листопада 2021 року № 680 о/с «Про позбавлення Киви І.В. відомчих заохочувальних відзнак Міністерства внутрішніх справ України «Вогнепальна зброя», інформує Національна поліція України
     
    На підставі зазначеного наказу Міністра внутрішніх справ України був складений висновок про анулювання дозволів народному депутатові від "Опозиційної платформи - За життя" Іллі Киви на право зберігання та носіння нагородної зброї, затверджений головою Національної поліції України.
     
    Учора, 18 листопада, Ілля Кива здав два нагородні пістолети – Glock-19 і АПС та дозволи на їх зберігання працівникам підрозділу контролю за обігом зброї ГУНП у м. Києві.
     
    "Підстава: його негідна поведінка і дії, що дискредитують сам факт його нагородження від імені Української держави", - зазначив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.
     
    15 жовтня Кива в соцмережі оприлюднив відео-звернення російською мовою і сказав, що є "лідером антифашистського руху в Україні". Кива тримав у руках автомат. Він записав звернення в річницю вбивства лідера ОУН Степана Бандери, вбитого 15 жовтня 1959 року в Мюнхені. В кінці звернення Кива стріляє з автомата в повітря, а за його спиною в небо були запущені феєрверки.
     
    Раніше в жовтні Кива записав відео, в якому на тлі державних прапорів України вітає президента РФ Володимира Путіна з днем народження і називає його "лідером нації" "дружнього народу".