Кіровоградщина: Прокуратура наполягає на триманні під вартою для хабарника

  • 19 лист. 2021 10:00
  • 465
    • Новина Кіровоградщина: Прокуратура наполягає на триманні під вартою для хабарника Ранкове місто. Кропивницький
     
    Прокуратура оскаржуватиме обраний запобіжний захід заступнику голови ОТГ.
       
    Учора,18 листопада, Ленінський районний суд визначив міру запобіжного заходу для першого заступника голови однієї з громад Кіровоградської області, викритому на корупційному злочині, у виді цілодобового домашнього арешту.
     
    Прокуратура не погоджується з таким рішенням суду, оскільки у своєму клопотанні наполягала на застосуванні до підозрюваного запобіжного заходу у виді тримання під вартою, і оскаржуватиме дану ухвалу суду в апеляційній інстанції.
    Як ми уже повідомляли, за даними слідства, посадовець підозрюється у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди у розмірі 60 тисяч гривень за передачу у власність земельної ділянки із резервного фонду земель запасу ОТГ.
     
    Встановлено, що посадовець, зловживаючи службовим становищем, вимагав та одержав неправомірну вигоду у розмірі 60 тисяч гривень за передачу у власність земельної ділянки з резервного фонду земель запасу територіальної громади.
     
    Посадову особу затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
     
    Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП України в Кіровоградській області, оперативний супровід – УСБУ в Кіровоградській області.
     
    Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.