Кіровоградщина: Посадовець громади вимагав хабара за виділення земельної ділянки

  • 17 лист. 2021 11:27
  • 747
    • Новина Кіровоградщина: Посадовець громади вимагав хабара за виділення земельної ділянки Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Кіровоградщині правоохоронці викрили посадовця територіальної громади в одержанні неправомірної вигоди.
     
    У кримінальному правопорушенні особу викрили слідчі поліції області, за оперативного супроводу управління СБУ в області та процесуального керівництва обласної прокуратури.
     
    Встановлено, що посадовець, зловживаючи службовим становищем, вимагав та одержав неправомірну вигоду у розмірі 60 тисяч гривень за передачу у власність земельної ділянки з резервного фонду земель запасу територіальної громади.
     
    Посадову особу затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
     
    Розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, триває.
     
    Санкцією статті передбачено покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
     
    За матеріалами
    слідчого управління
    поліції Кіровоградської області
     
    Як повідомляє пресслужба СБУ, зловмисник зажадав від земляка 60 тис. грн за неперешкоджання у реалізації цього законного права.
    У ході досудового слідства встановлено, що посадовець ОТГ використовував цю протиправну схему на системній основі.
    Правоохоронці затримали зловмисника «на гарячому» в кабінеті нотаріуса під час одержання ним всієї суми хабара.
    Планується повідомлення йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.
     
     
    Викриття злочинної схеми проводило УСБУ в  Кіровоградській  області спільно  зі  слідчим  управлінням  ГУНП  в  Кіровоградській  області  за процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури.