У Кропивницькому розпочалася інвентаризація тимчасових споруд

  • 16 лист. 2021 12:35
  • 579
    • Новина У Кропивницькому розпочалася інвентаризація тимчасових споруд Ранкове місто. Кропивницький
     
    26 жовтня виконавчий комітет Кропивницької міської ради затвердив "Положення про порядок розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території Кропивницької міської територіальної громади", інформує міська рада у ФБ.
     
    А відучора на території обласного центру запрацювала робоча група, яка займається їх інвентаризацією. 
     
    Про це сьогодні, 16 листопада, повідомив під час брифінгу заступник міського голови Михайло Бєжан.   
     
    - Створена з представників профільних управлінь міської ради група розпочала комплексне дослідження ситуації з розміщенням у Кропивницькому тимчасових споруд. Насамперед, перевіряються строки дії паспортів прив’язки. Інформація щодо об’єктів, які розміщені без оформлення дозвільних документів, подаватиметься на розгляд відповідної комісії. В подальшому такі споруди підлягатимуть демонтажу, - повідомив Михайло Бєжан. - Разом із тим, якщо власник не має дозволів на встановлення споруди, але інші норми її розміщення не порушені і створено робочі місця, ми не вбачаємо перепон для узаконення таких об’єктів. 
     
    Підприємцям, в яких закінчився термін дії паспорту прив’язки, слід звернутися з відповідними документами до Центру надання адміністративних послуг з метою його продовження. 
     
    - Де б не розташовувалася тимчасова споруда, на комунальній чи орендованій землі, мають сплачуватися відповідні кошти за користування землею. Впорядкування такого виду підприємницької діяльності дозволить забезпечити додаткові надходження до міського бюджету, - підкреслив Михайло Бєжан.