Спецслужби України працюють на випередження, щоб протидіяти гибридній війні

  • 15 лист. 2021 13:01
  • 473
    • Новина Спецслужби України працюють на випередження, щоб протидіяти гибридній війні Ранкове місто. Кропивницький
     
    Разом з іншими органами влади СБУ вживає заходів, щоб унеможливити міграційну кризу на кордоні, - Іван Баканов.
     
    Події на кордоні Євросоюзу та Білорусі є одним із проявів гібридної війни, і Служба безпеки вживає весь комплекс заходів, щоб унеможливити подібний сценарій в Україні. Про це заявив Голова СБУ Іван Баканов після завершення міжвідомчої наради з питань захисту державного кордону, яка відбулася в Луцьку.
     
     
     
    - Такий сценарій наразі малоймовірний. Але ми працюємо на випередження і робимо все, аби цей, навіть теоретичний, варіант розвитку подій не був реалізований на практиці. Саме тому сьогодні ми зібралися в Луцьку – щоб узгодити заходи для протидії такому прояву гібридної війни. Ми не просто тримаємо ситуацію на контролі, а виконуємо всю необхідну організаційну та оперативну роботу, – підкреслив Іван Баканов.
     
    Він розповів, що СБУ у межах своїх повноважень активно застосовує комплекс контррозвідувальних, оперативно-розшукових і кримінально-процесуальних заходів.
     
    Також СБУ обмінюється інформацією з Нацполіцією та ДПС, створюються спільні мобільні групи для роботи у прикордонних районах тощо.
    Іван Баканов переконаний, що Україні вдасться успішно протистояти черговому прояву гібридної війни та зберегти стабільність і безпеку.