Чи готові українські кордони до напливу мігрантів?

  • 11 лист. 2021 16:04
  • 451
    • Новина Чи готові українські кордони до напливу мігрантів? Ранкове місто. Кропивницький
     
     
    Денис Монастирський вилетів на Волинь для перевірки готовності захисту українського кордону від штучно створеної міграційної кризи, інформує МВС України у ФБ.
     
    Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський разом із головою Державної прикордонної служби Сергієм Дейнекою, головою Національної поліції Ігорем Клименком та заступником голови Національної гвардії України Юрієм Лебедем полетів у Волинську область для відпрацювання дій щодо захисту від можливої спроби прориву українського кордону, штучно організованими натовпами мігрантів, а також задля протидії іншим гібридним загрозам.
     
    У рамках робочої поїздки у Волинську область, на ділянку прикордонного підрозділу «Грабове» Луцького прикордонного загону, будуть проведені навчання для бойової координації між усіма підпорядкованими структурами МВС: Державною прикордонною службою, Національною поліцією, Національною гвардією України, Державною службою з надзвичайних ситуацій та Міграційною службою.
     
    - З метою протидії потенційній кризі з мігрантам, ми залучимо всі п’ять структур МВС без винятку, як єдиний кулак внутрішньої безпеки України, - заявив Денис Монастирський.
     
    МВС посилює кордон з Білоруссю, правоохоронці діятимуть жорстко, але в межах закону – Денис Монастирський.
     
    На найбільш уразливих ділянках рубежів кількість прикордонників буде збільшено вдвічі, також МВС посилить кордон силами Нацгвардії та Нацполіції. Найближчим часом залучимо підрозділи територіальної оборони, щоб перевірити їх і провести навчання із взаємодії різних сил, щоб бути готовими до будь-якого розвитку подій. Ми не виключаємо, що і в Україні спробують розвивати такий сценарій, як у Білорусі. Реакція українських правоохоронців буде чіткою, жорсткою, коректною у межах закону, що регулює захист кордону.
     
    Прикордонники, нацгвардійці та поліцейські будуть нести службу не лише на самому кордоні, а й у прикордонних районах, де функціонуватимуть мобільні групи для виявлення незаконного перетину кордону, якщо такий буде відбуватись.