Діти, хворі на туберкульоз, потребують нашої підтримки

  • 26 жовт. 2021 19:07
  • 571
    • Новина Діти, хворі на туберкульоз, потребують нашої підтримки Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому збирають кошти на встановлення ігрового комплексу для дітей, хворих на туберкульоз.
     
    Благодійна організація "100 відсотків життя. Кропивницький" ініціює збір коштів для облаштування дитячого ігрового комплексу для діток, хворих на туберкульоз, які проходять лікування в Кіровоградському обласному фтизіопульмунологічному медичному центрі(колишня назва – протитуберкульозний диспансер).
     
    - Ми четвертий рік поспіль опікуємося дітками, хворими на туберкульоз. Надаємо соціальний і психологічний супровід, допомагаємо у зборі речей та іграшок, дитячого харчування, підгузок. Також ми облаштували дитячу ігрову кімнату в обласному фтизіопульмунологічному медичному центрі, де б діти могли почитати книжки чи погратися. Наразі, актуально обладнати дитячий ігровий комплекс для дозвілля дітей, які лікуються в закладі, що сприятиме підвищенню їхньої рухової активності, як однієї зі складових, що позитивно впливають на одужання, - кажуть організатори. 
     
    Протягом 2020 року стаціонарного лікування туберкульозу потребували 14 дітей з Кіровоградської області. За вісім місяців 2021 року чутливий туберкульоз виявлено у 15 дітей віком від 3 до 14 років, мультирезистентний туберкульоз - у двох дітей. 
     
    Організатори запрошують усіх небайдужих підтримати благодійну ініціативу та долучитися до збору коштів. Загальна сума збору – 45 тис грн. 
    - ТБ стосується тебе! Ми повинні про це пам’ятати, адже туберкульоз не запитує про вік і соціальний статус, - додають організатори. 
     
    РАХУНОК:
    БО "Кіровоградське обласне відділення всеукраїнської благодійної організації "Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД",
    р/р UA393052990000026002025100221 у АТ КБ "Приватбанк" МФО - 305299, Ідентифікаційний код юридичної особи – 33179430. 
     
    Призначення: "Благодійна пожертва на благодійну програму "ТБ стосується тебе"
    МЕРЕЖА